Ggreen irodaberendezés logo
EN DE
Zajártalom csökkentő módszerek
2016. március. 22

Zajártalom csökkentésével növelhető a teljesítmény

A növekvő ingatlanárak elmúltával a helyhiány miatt telezsúfolt irodák helyét átvették az egybenyitott terek, ahol egyre nagyobb szerepet kaptak a munkahelyi berendezések és a térelválasztó elemek, amelyek nagy nyüzsgésben is képesek csökkenteni a zajártalom okozta problémákat és segítenek a magánszféra megteremtésében.

Korábban még óvakodtunk a tágas és egyterű irodáktól, amelyek elhibázott munkahelyi megoldásoknak tűntek, azonban hamar bebizonyosodott, hogy a nagy arányok és terek jól kihasználhatók, és akár egyszerre több igénynek is képesek megfelelni. A hagyományos irodai tér ugyanis teljesen állandó, és lehetetlen a modern szervezeti felépítés igényeinek megfelelően szabadon alakítani, emellett a válaszfalak szegregációt is jelentenek. A modern, kreatív irodák éppen ezért hatalmas tereket választanak irodájuk kialakításához, hogy megszüntettessék a tér merevségét. A tágabb perspektíva ugyanis pozitívan hat a gondolkodásra, növeli a kreativitást és átlendít a holtpontokon. A csendes közösségi tér, mint ahogy a könyvtárakban is, megkönnyíti a munkavégzést és biztosítja, hogy a tér különböző igények szerint is alakítható legyen.

Zajártalom csökkentő térelválasztó

 

Az elkülönített irodák iránti vágy az írógépek, számítógépek és a különböző eszközök háttérzajának köszönhető. A zaj és a munkatársakkal való beszélgetés többször megszakítja a munkafolyamatot és mindez frusztráltabbá teszi a dolgozókat.

A modern térelválasztás az inspirációt és a szabadságot is jelenti. A GGreen segít magasabb szintre emelni a térelválasztást, amely egyszerre lehet multi-funkcionális és rugalmasan alakítható.

Viswal – Zajártalom csökkentés egyedi módon

 

Viswall zajártalom csökkentő térelválasztó paraván

A viswall egy lineáris térelválasztó elem, amely speciális poliészter anyagból készült. Hatékonyan csökkenti a háttérzajt, és megteremti a magánszférát. Mindegyik elem 360 fokban elfordítható, így a felhasználó könnyen változtathat az árnyékolás mértékén. Mindez azt jelenti, hogy bárki szabadon eldöntheti, hogy milyen mértékű magányra van szüksége a feladatai megoldásához. A csempés elrendezésnek köszönhetően újragondolható a tér és területeket választhatunk le magunknak. Mindez biztosítja az egyensúlyt a magánszféra és a munkahely között a zajártalom csökkentése mellett.

Viswing

Viswing zajcsökkentő térelválasztó

 

A viswing átlátszó és könnyen használható, emellett minden eleme egyszerűen állítható és gyorsan változtatható. A háromdimenziós vitorlaszerű szerkezetének köszönhetően önmagában is vizuális élményt nyújt, emellett kedvünktől függően függőlegesen és vízszintesen is állíthatjuk. A rugalmas membránnak, amely egy plasztik keretben foglal helyet, köszönhetően az elemek a könnyedséget sugallják. A viswing segít az elkülönülésben, ugyanakkor teljesen fényáteresztő.

Hangszigetelő fal – A legjobb módja a munkahelyi zajártalom csökkentésének

Zajcsökkentő hangszigetelő fal

Tökéletes módja, hogy egy nyitott téren belül készítsünk egy szobát, és nyugalmat teremtsünk magunknak. A zajhatások és a vizuális látvány csökkentése mellett a hangszigetelő falat a helyiség díszévé tehetjük, úgyis tetszés szerint jó minőségű képeket és motívumokat is nyomtathatunk a felületére. A jó kialakítás, ahogy a Sedustól elvárható, és a rögzítés, lehetővé teszi a gyors összeszerelést és az elemek cseréjét. A hangelnyelő rész tökéletesen illeszkedik a kerethez, és több elem is egymás mellé rögzíthető, hogy megszabaduljunk a telefon csörgésétől, a kattogásoktól és a lépések zajától.

SilentPET®

Silentpet zajcsökkentő hangszigetelő rendszer

A vállalatok életében előtérbe került a környezettudatos munkahelyi környezet kialakítására. Az ökológiai lábnyom csökkentésére megoldást jelenthet a SilentPET®, amely egyszerre ad választ a műanyag-hulladékfeldolgozás és a zajártalom csökkentésének a problémájára. A begyűjtött műanyag palackokból szálakat képzünk, amit aztán hangszigetelő rendszerek kivitelezéséhez használunk fel.
SilentPET® nem okoz egészségügyi problémákat, szagmentes, nincsenek kipárolgások és nem irritálja a bőrt. Az így készült zajelnyelők felhasználhatók óvodákban, iskolákban, állandó emberi tartózkodásra alkalmas helyiségekben.