Ggreen irodaberendezés logo
EN DE
WorldSkills szakmák oplimpiája, bútorasztalos szakma, első helyezett: László Attila
2015. szeptember. 12

Magyar bútorasztalos volt a legjobb a szakmák Olimpiáján Sao Paulóban

László Attila a világ legjobb bútorasztalos szakmunkástanulója. Aranyérmével a magyar válogatott legeredményesebb versenyzője lett, ezzel rászolgált a Nemzet Legjobbja éremre is.

A WorldSkills fiatal szakemberek világversenyén 63 nemzetiség több mint 1200 szakmunkás tanulója mérte össze tudását 50 versenyszámban. Csapatunkat 13 szakmában 14 fiatal szakmunkástanló képviselte. A rendezvényt 200000 néző kísérte figyelemmel. László Attila aranyérmet hozott haza bútorasztalos kategóriában.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szakképzésért felelős alelnöke tájékoztatt, hogy a mostani csapat jóval nagyobb volt a korábbiakhoz képest. A fiatal szakmunkásaink az európai megméredtetéseken tanúsított eddigi sikeres szereplései a

WorldSkills szakmák Olimpiája

versenyén is folytatódtak. A kamara alelnöke véleménye szerint a magyar szakképzés színvonalának emelése, a duális szakképzés fejlesztése is szerepet játszik abban, hogy egyre jobb eredményt érnek el a magyar fiatal szakmunkás tanulók különböző nemzetközi versenyeken.

A kamara a minisztérium megbízásából évek óta szervezi és bonyolítja eredményesen a szakmunkástanulók versenyét. Sikerült egy válogatórendszert kialakítani, amelynek révén csak a legjobbak juthatnak el a WorldSkills világversenyére.

Az alelnök a verseny előtt az esélyeket latolgatva még úgy fogalmazott, hogy az egyéni versenyben akár lehetnek meglepetések is, mert a tapasztalatok alapján a magyar fiatal szakmunkások erősek a mechatronikai, a faipari és az IT szakmákban, egyre jobbak a szépségiparágban, az ápolás és gondozás területein is.