Ggreen irodaberendezés logo
EN DE
Milyen egy zöld munkahely? Márfi Józesf előadás
2015. október. 9

Milyen egy zöld munkahely?

A Creating and Managing Greener Workspaces című egynapos képzésen Márfi József segítségével járhattuk körül a a zöld munkahely témáját.

Milyen egy zöld munkahely?

Bőséges természetes fény, jó minőségű beltéri levegő, hőkomfort, kényelem… csak néhány a zöld iroda ismérvei közül. Hogyan is határozhatjuk meg pontosan e fogalom definícióját? Milyen előnyei vannak a különböző érdekelt felek szempontjából? Csak néhány azon kérdések közül, amelyekre választ kaphattak a WorldGBC és a HuGBC következő közös workshopjának résztvevői. Az egynapos, Creating and Managing Greener Workspaces című kurzust az Egyesült Államokból hazánkba látogató Márfi József, a HuGBC alapító tagja tartotta.

A képzés a Gizella úti Siemens Konferenciaközpontban várta az érdeklődőket. A résztvevőket Tornóczky Mónika, a HuGBC titkára köszöntötte, aki bemutatta a szervezet tevékenységét, és ismertette a WorldGBC európai oktatássorozatát is. Medveczky András, a Siemens Building Technologies üzletág vezetője is üdvözölte a résztvevőket, aki rámutatott: az épületautomatizálás szintén arról gondoskodik, hogy megfelelő komfortban legyenek a dolgozók, és így a produktivitásra is hatással van.

A kurzus az előadó bemutatkozása után egy kis bemelegítéssel indult. Márfi József a hallgatóság tagjainak segítségével gyűjtötte össze, hogy melyek egy zöld iroda legfontosabb ismérvei. A délelőtt során alapos áttekintést nyújtott a területről, kezdve annak boncolgatásával, hogy miért is fontos napjainkban a zöldépítés, folytatva az olyan szempontokkal, mint a „zöldítési stratégiák” vagy az ideális helyszínválasztás.

A kávészünet után a program a környezetbarát higiéniai eszközöket forgalmazó Sanodor Kft. bemutatkozásával indult, a cégről Kassay Márta ügyvezető beszélt. Ezután pedig folytatódott a zöld munkahely fogalmának boncolgatása. Szó esett arról, hogy mik a zöld iroda tervezésének alapelvei vagy egy meglévő iroda átalakításának irányelvei, de az előadó kitért a kérdés üzleti hátterére is. A kurzust a Siemens épületének zöldtetőjére tett túra tette még izgalmasabbá.