Ggreen irodaberendezés logo
EN DE
2020. január. 16

Megkérdeztük, milyen irodára vágynak a fiatal munkavállalók I. rész

Megkérdeztük, milyen irodára vágynak a fiatal munkavállalók.

I.rész

Megkérdeztük Budapest 30 év alatti irodai munkavállalóit, nekik milyen szempontok a legfontosabbak, amit számításba vesznek, hogy egy munkahelyen szívesen évekre tervezzenek.

A legtöbbször hallott válaszok közül a béren kívül, a vállalat rugalmassága, innovatív gondolkodásmódja, a motivált, összetartó közösség és a szerethető otthonos irodai környezet kiemelkedően jelen volt, az utóbbinál pedig példákat is kaptunk, milyen az a környezet amiért szívesen járnának dolgozni nap mint nap. 

Második otthonunk: A munkahely, így szól az ismert magyar film, viszont, a napunkból 8-10 órát dolgozunk, ezáltal majdnem több időt töltünk munkahelyünkön, mint családunk körében. Nehéz azonban ennyi órán át motiváltnak, szellemileg frissnek maradni, egy steril irodai környezetbe a laptop fölé görnyedve, egésznap ülni és koncentrálni.

Kis környezetváltoztatással gyorsan kihozhatjuk a munkavállalókból és magunkból is a legtöbbet.

Egy otthonos közegben, kényelmes bútorokkal, zöld környezetben és egy szuper csapatban, kreatívabban, gyorsabban, és hatékonyabban telnek a munkanapok, a cég iránti elhivatottság pedig folyamatosan növekszik. A pozitív életteli környezet, a fenntarthatóságra összpontosuló szemlélet, a környezettudatos hozzáállás, a szervezet felé való elköteleződésben, és a munkában való produktivitás növelésében is számottevő.

 

Mindenki szereti a tág tereket, bármekkora irodahelységben helytakarékos, praktikus bútorokkal kivitelezhető a modern és az egyénhez alkalmazkodó környezet. Mindemellett fontos, hogy egy nagyobb légterű Open Officenál is meglegyen a kellő hely leosztás, mozgásra ösztönző terület, lehetőség az elvonulásra, pihenésre vagy egy-egy, telefonbeszélgetésre, fókusz munkára.

A közös munkaterek rendkívül népszerűek. A válaszadók egybehangzóan szeretnek egyterű irodában dolgozni, a családias jellege miatt, kiemelték, hogy a különböző pozícióban lévő munkatársak egy térben való dolgozása fontos a csapatszellem kialakulásában, a kommunikáció lehetősége élvezhetővé és könnyebbé teszi a munkát, a munkaidő pedig elrepül. Viszont mindemellett, igény van a privát szférára és a csendes fókusz munka lehetőségére alkalmas helyekre is.

Szerencsére ezt már többféle módszerrel meg lehet oldani, privát boxokkal, térelválasztókkal, akusztikus ülőbútorokkal, – paravánokkal, amelyek tökéletesen funkcionálnak munkaállomások elválasztására falon, íróasztalon, talapzaton, mennyezetről függesztve, ezzel az irodai zaj szintet is csökkentve.

Többszöri említésre került az egész napos kényelmetlen munka. Egész nap ülni megterhelő a nyakunk, derekunk, lábunk, gerincünk számára. Érdemes az irodabútorokat úgy kiválasztani, hogy gondolunk a munkavállalók egészségére, komfort érzetükre, erre már többféle állítható bútor áll rendelkezésünkre, mind székek, asztalok, monitor karok és egyéb kiegészítők formájában. Javasoljuk a bútorok kiválasztásánál a felszereltséget figyelembe venni, egy széknél javában befolyásoló hatással van az egészségre az állítható deréktámasz, karfa, nyaktámasz, illetve az ülésmélység, dőlésszög, állítási lehetőségei.  

Összeségében a komfortos irodai kialakítás, funkcionális helyek meghatározása és a kényelmes, modern bútorok a vélemények alapján, meghatározó eleme a munkahely választásnak.

Ezen tényezőkre érdemes gondot fordítani a teljesítmény, jobb hangulat, és a cég iránti lojalitás növelés érdekében.  Következő cikkünkben folytatjuk a listát, melyet a fiatal munkavállalók állítottak össze számunkra.

 

(A képeken szereplő bútorok, kiegészítők és összeállítások megtalálhatóak A G-GREEN Interior Kft. kínálatában)