Ggreen irodaberendezés logo
EN DE
2020. január. 23

Megkérdeztük, milyen irodára vágynak a fiatal munkavállalók II. rész

Megkérdeztük, milyen irodára vágynak a fiatal munkavállalók

II.rész

 

Előző cikkünket folytatjuk a megkérdezett fiatal munkavállalók további válaszainak kifejtésével.

A természet közelsége fontos szempont. Nyáron nehéz egy rideg irodában motiváltnak maradni, amikor odakint hétágra süt a nap, és minden zöldül. A fehér falak közé behozhatjuk a természetet a napfénnyel, energiát és pénzt spórolhatunk, illetve a munkatársak számára is kellemesebb a közeg.

 

A hőmérséklet is jelentős befolyásoló tényező, körülbelül 25 fokban, párás levegőn hatékonyabban gondolkodunk, ezen pedig növényekkel nagy mértékben  segíthetünk. A növényeknek más jelentős szerepük is van, otthonos hatást keltenek, stresszcsökkentő hatásúak, párásítják a levegőt, egészségügyileg is pozitív hatást generálnak.

A mai trendek szerint elengedhetetlenek a játékos, közösségi terek. Egyik megkérdezett személyünk kifejezetten ajándéknak nevezte, ha egy vállalat rendelkezik kikapcsolódásra alkalmas közösségi térrel és a mindennapokba pár perces csapatépítő programok vannak beépítve.

Nehéz a nap minden percében profinak, szakmainak, komolynak maradni, és valójában nem is kell, a cégek sokkal inkább értékelik a jókedvű, ötlettel teli kollégákat. A lehetőségek mára már határtalanok: hinta, pihenőszoba, csocsó, Kinect, relaxáló soft seating bútorok stb…

A céges étkező könnyedén változhat bár- vagy bisztróhangulatú hellyé, ahol az ebédidőben tényleges feltöltődésre kínálhatunk lehetőséget. A dolgozók saját tapasztalataik szerint elkötelezettebben, kreatívabban dolgoznak kényelmes, változatos munkaterekben, ha van lehetőségük a napközbeni feltöltődésre.

Összességében megállapíthatjuk, hogy a fiatal munkavállalók teljesítményét és a cég iránti lojalitást a vállalat innovatív gondolkodásmódja, a megfelelő modern felszereltség, feltöltődésre adott lehetőségek, és együttesen az ezek által kiváltott, szerethető munkakörnyezet mértékadóan befolyásolja. Ezen modern irodákban pozitív és életteli munkatársak dolgoznak a közös cél érdekében, ezzel növelve a vállalat sikerességét.

(A képeken szereplő bútorok, kiegészítők és összeállítások megtalálhatóak A G-GREEN Interior Kft. kínálatában)