Ggreen irodaberendezés logo
EN DE
nyári tippek
2018. június. 26

Lubickoljunk a munkában – nyáriasítsuk az irodát

Nyáron nehezebben viseljük az irodát, mint az év többi részében, hiszen sóvárog a lélek a napfény, vízpart, szabadság élvezetére, és a nyaraló kollégák, ismerősök fotói sem könnyítik meg leküzdeni az egérfogóba ragadtság érzetét. Soha nincs nagyobb szükségünk rá, hogy feldobjuk a hétköznapokat, mint most, és kihozzuk a nyárból a legtöbbet az irodában is!

 

Klímaviszonyok

 
klíma iroda nyáron

A fullasztó hőségben még akár menedékként is tekinthetünk a hűs, légkondicionált irodára. Ha most szereltetünk be klímaberendezést, ügyeljünk arra, hogy csak a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságnál regisztrált vállalkozás szakembere szerelheti fel egy uniós rendelet értelmében. Használjuk körültekintően. A túl nagy hőmérséklet-különbség csak pillanatnyilag lehet kellemes, ám könnyen vezet légúti betegségekhez, ízületi problémákhoz. Vegyük figyelembe, hogy e téren is különböző az emberek érzékenysége. Klíma mellett fontos a rendszeres szellőztetés, hogy friss levegőhöz jussunk. Az is fontos, hogy az évi tisztítást ne hanyagoljuk el, mert megtelepedhetnek a kórokozók. A jobb minőségű készülékek kikapcsolás után szárítanak is, hogy ne maradjon bennük nedvesség.

 

nyári színek design iroda
 

Vigyünk színt a munkába!

 
Szürke és unalmas helyett csempésszük be a nyár hangulatát. Legjobb időpont újragondolni a dizájnt, kifesteni a falakat, és új, színes bútorokat beszerezni, padlózni, szőnyegezni. Érdemes színes irodabútoraink között körülnézni: https://ggreen.hu/irodabutor/.
A változtatás elhozza a szabadság érzetét. Használjunk természetes árnyalatokat, merítsünk inspirációt a vízpart, a tenger, a gyümölcsök, a virágba borult kertek, a naplemente árnyalataiból. Arra azonban ügyeljünk, hogy arculatunkhoz passzoljon.
 
nyári színek irodába
 
Ha ilyen nagy változást nem szeretnénk, kisebb kiegészítők is megteszik a magukét. Legyen az tarka anyaggal borított egéralátét, színes apróságok (ceruzatartó, egyéb tárolók, iratrendezők, motiváló fotók, kitűző tábla, kaspók, tollak, falióra). A Washi-tape különböző mintás darabjaival még a billentyűzetet is dekorálhatjuk. Mások nyaralós képei láttán nem kell rosszul éreznünk magunkat, hiszen ránk is nagyszerű élmények várnak. Inkább tűzzük ki szem elé legjobb saját tavalyi nyaralós fotóinkat, vagy egy térképet arról a helyről, ahova idén készülünk. Ettől garantáltan visszatér az életkedvünk.

 

Nyári őrület

 
Vegyük játékosra, engedjük szabadjára a kreativitásunk. Minden jöhet: pálmafák, hullámok, világító füzér, színes lampionok, papagáj, kék-fehér csíkos tengerészstílus, teniszháló, függőágy, mini golfpálya, nyári poszterek. Kerti bútorokkal teremthetünk piknikhangulatot az étkezőben. Görögös pihenősarok, karibi koktélbár, bármi kialakítható, egy kis összefogással még csak nem is kell hozzá hatalmas költségvetés.

 

Nyári zenék

 
Az adminisztráció nyomasztó óráit nyári témájú zenékkel pörgessük fel. Azonban tartsuk szem előtt, hogy szövegírási, fordítási feladatokhoz tanácsos szöveg nélküli dallamokat válogatni, hogy ne terelje el a figyelmet.

 

természetes fény irodában
 

Engedjük be a természetet

 
Ha elérhető a természetes fény, azzal világítsuk meg az irodát. Engedjük be a kinti csodás időt, anélkül, hogy erős napsugárzásnak tennénk ki az alkalmazottakat. Ha nem megoldható, a természetes megvilágítás legjobb alternatívája a LED-panel. Az áttetsző elválasztófalak segítik a fény jobb áramlását. Az elkülönülést inkább rolókkal oldjuk meg, amikor arra szükség van.

 

Kialakíthatunk növénytálat, akár egy kisebbfajta kertecskét az asztalunkon, vérmérséklettől függően dekorálva nyári elemekkel. Nagy vízigényű, mindennapos öntözést kívánó növények irodába nem alkalmasak, hiszen hétvégén magukra maradnak. Ha leállás van a munkahelyen, gondoskodjunk arról, hogy legyen, aki hazaviszi arra az időre a cserepes növényeket, hiszen a hőségben esélyük sincs öntözés nélkül a túlélésre.

 

nyári tippek irodában
 

Hidratáljunk

 
Nemcsak a növényeknek van szükségük bőséges folyadék-utánpótlásra. A kiszáradás egyértelműen teljesítményromláshoz vezet. Igyunk sokat, főleg vizet, amit ízesíthetünk gyümölcsökkel, uborkával is. Érdemes megfontolni vízadagoló automata felállítását. Hőségriadó idején a munkavédelmi törvény előírja a védőital biztosítását az alkalmazottak részére azokon a munkahelyeken, ahol nem biztosított a munkavégzéshez megfelelő hőmérséklet.