Ggreen irodaberendezés logo
EN DE
High Point Market Show 2017 - A világ legnagyobb fiókos szekrénye
2017. szeptember. 15

Vigyázó szemeink High Point-on

Friss design-inspirációk, továbbgondolható ötletek után kutatva bepillantunk az ősz legizgalmasabb trendjeibe az amerikai bútorpiac egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező vásárán. A High Point Market a világ legnagyobb bútoripari bemutatója.High Point  Market a térképen A keleti parton, Washington és Atlanta között félúton félévente megrendezésre kerülő kihagyhatatlan show több mint 75000 látogatót vonz, köztük 10%-a külföldi. A vásár egymillió négyzetméterén 180 épületben 100 országból 2000-nél több kiállító mutatja meg magát. Mindenki ott van, aki számítani akar a tervezők, lakberendezők, belsőépítészek, építészek világában, mert a mondás szerint „amit nem találsz a High Point Market- en, az nem is létezik”.

Fehér izzás a High Point Show-n

2017 őszére a következő trendek mutatkoznak a High Point Market jelentése szerint:

Fehér izzás

Bár a tavalyi hó tényleg hol van már, és idén sem vehetjük biztosra, mégis mindent eláraszt a fehér. Amerre csak nézünk, izgalmas darabokat látunk a nyugalom színében. A fehér elégedettséggel tölt el, egyszerűséget kölcsönöz a térnek, miközben lehetőséget ad rengeteg különféle érdekes textúra alkalmazására, mint a gipsz, a gyanta. A fehér minden árnyalata játszik minden felületen, legyen az krétafesték, lakkozott vagy természetes hatású. A jól nevelt fehér mindennel könnyen összefér, semleges, fémhez, kőhöz, modern vagy akár orientális stílushoz is jól illik. Indokolatlan vakmerőségről téve tanúbizonyságot, még a kanapé is ropogós hófehérben feszít.Tarolt a fehér a High Point Show-n

Fémkeverés

A csillogó sárgaréztől a rosé arany árnyalatáig a fémek tobzódnak, uralják a tereket. Ha nem akarunk egy lakberendezési magazin lapjain élni, hanem valódi, élettel teli terekben, legjobb, ha nem egyféle fémmel borítunk be mindent. A jóból is megárt a sok, az arany is lehet émelyítő. Lenyűgözően mutat viszont néhány elütő darab. Párosítsuk a fémeket és más anyagokat klasszikus, patinás rézbevonattal.

Több mint tartó

Egy Picasso-t a nappaliba? A lakberendezés kirakós játékában általában legutoljára kerülnek a helyükre a művészi alkotások. Ha egyáltalán. A legújabb trend bútordarabjai – komódok, asztalok, párnák, tárolók – viszont már önmagukban művészi alkotásként jelennek meg formavilágukban, eredeti funkciójukat így kreatívan megduplázva.Új trend a High Point Market-en

Az egyszerűség kedvéért

A kézművesség divatja újra felemelkedőben van. A kidolgozott részletek finomsága, megnyerő funkcionalitás, egyszerűséget sugárzó rafinéria jellemzik a bemutatott gyönyörű mestermunkákat. Semmi sem eltúlzott, a fa csodálatos tulajdonságait ünnepeljük a legtisztább formában, az anyagok érdekes keverésében, az intarziás berakások bonyolultságában bontakozik ki az igényesség.Nyert az egyszerűség a High Point Show-n

Szögek és organikus formák kontrasztja

A váratlan, a szokatlan kelti életre a teret, a szabálytalan formák, kreatív megoldások. Elfelejthetjük, hogy kerülendők a csúcsok a lakberendezésben a támadó jellegük miatt. A megszokott bútordarabokon váratlan szögek tűnnek fel, szögletes lámpatartók a természetes formák között, mintha épp kirángatták volna a természetből.

Szögek és organikus formák kontrasztja a High Point Show-n

A zsepidoboz rózsaszínje

Akár nagyanyáink ízlése szerint, a pihe-puha rózsaszín egészen halvány árnyalata jelenik meg a bútorok felületén, kiegészítőkön, textileken, lámpabúrákon, művészeti alkotásokon, tapétákon. Felüdítő szín, fiatalos vibrálás, lakkozott festett felületek. Klasszikus stíluselem, ami biztosan ki fogja állni az idő próbáját.

A régi megújul

High Point Show- a régi megújul

Letisztulnak a vonalak. A klasszikus formavilág, a tradicionális stílus friss, sallangjaitól megszabadult verzióban éled újjá. Súlyos faragások helyett egyenes vonalvezetés, egészen addig, hogy még őrizze a stílusjegyeket. Hosszú távra tervezhetünk ezzel is, a klasszikus és elegáns megjelenés jól illik a tradicionális, modern és átmeneti belsőkhöz is.

Luxusdarabok

Klasszikus deco-inspirációk, cápabőr és bársony vegyítése, ezek a szembeötlő bútordarabok a luxus érzését viszik a térbe. Néhány ínyencség: lakkozott körasztal kecskebőr utánzattal borítva, sárgaréz berakással, György korabeli és klasszikus európai faragások, a karcsú mennyezetes ágy oszlopain urna alakú csúcsdísz, festői francia tájkép a tapétán.
Ha fontos, hogy a világ vezető trendjeiről első kézből, legalábbis első bemutatóról, „A” bútorvásárról légy képben, a következő High Point Marketen október 14-18. között nézhetsz széjjel, azt követően 2018. április 14-18-án. Vagy légy naprakész híreinkből, mert mi is igyekszünk tudósítani a bútorvilág fő eseményeiről.High point Market luxusdarab