Ggreen irodaberendezés logo
EN DE
Dizájn hét litván iparművészet
2015. október. 2

Design Lithuania 2015 | Budapest kiállítás

A FISE Galériába érkezett a DESIGN LITHUANIA kiállítássorozat, mely minden évben Európa dizájn hét és fesztiváljai keretén keresztül igyekszik bemutatni a litván design legjavát. Franciaország, Finnország, az Egyesült Királyság, Lettország és Fehéroroszország után, idén a DESIGN LITHUANIA elhagyva a Balti-tenger partjait. Több mint ezer kilométert utazott, hogy a kortárs litván design először bemutatásra kerülhessen Magyarországon.

A dizájn hét – népi motívumok

A budapesti Design hét témájára – Otthon, édes otthon – refrektálva a kiállítás látogatói megismerhetnek a kortárs balti tárgykultúrával. Többek között bútorokkal, népi motívumokkal díszített egyedi csomagolásokkal, textilmunkákkal és egyéb lakáskiegészítőkkel. Az Design Héten kiállított design tárgyak mindegyike a litván nemzeti formatervezési díj, a GOOD DESIGN 2015 nyertese. Néhány alkotás Red Dot Design Award, iF Design Award és egyéb rangos díjjal is büszkélkedhet.

Lithuania dizájn hét óra

A DESIGN LITHUANIA 2015 / BUDAPEST kiállítás a Litván Design Fórum és a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület (FISE) szervezésében, a Litván Kulturális Tanács támogatásának köszönhetően jött létre.

Megtekinthető 2015. október 14-ig, hétfőtől-péntekig 13-18 óra között.
FISE: Budapest, Kálmán Imre utca 16.

A cikket az OCTOGON magazinban olvastuk.