Ggreen irodaberendezés logo
EN DE
Digitális korszak munkahelye
2016. március. 2

Nagyobb szabadság, kevesebb kötöttség – A jövő munkahelye

Megszámlálhatatlan változást hozott a munkahelyi környezetben a digitális korszak. Többek között átalakultak a munkahelyi viszonyok és az elvárások. A technológiai cégek közvetlenül érzékelik ezt a fordulatot, így gyakran kell alkalmazniuk meghökkentő munkahelyi megoldásokat. De pontosan merre is tartunk?

Erick Scmidt: The new digital age (Az új digitális korszak, 2013) című könyvében arról ír, hogy a jövő teljesen digitalizálódik. Olyan automata berendezések teszik majd egyre kényelmesebbé az életünket, mint a sofőr nélküli autó, okos gardrób és intelligens bútorok. Robotokat irányíthatunk a gondolatainkkal, és a virtuális énünkkel bejárhatunk csodálatos helyeket. A betegségekkel szemben pedig okos gyógyszerek és nanorobotok nyújtanak majd védelmet.

Ferald Sussman, számítógéptudós úgy vélekedik, hogy a szó hagyományos értelmében, mi leszünk az utolsó halandó nemzedék. A jövő orvostudománya képes lesz kijavítani a rossz géneket, így a sejtek élete meghosszabbíthatóvá válik. Anthony Atala a Wake Forest Egyetem kutatója és csapata már most képes előállítani testrészeket laboratóriumi környezetben. Jóslatuk szerint 2050-re végleg megállítható az öregedés folyamata.

A jövő legnagyobb kihívását minden bizonnyal az éhínség és a túlnépesedés fogja jelenteni. A genetikusok azonban olyan terveken dolgoznak, amellyel megoldható az élelmezés problémája. Többek között a vertikális gazdálkodás segítségével felhőkarcoló méretű kertek létesíthetők. Körülbelül százötven ilyen építmény fedezné egy nagyváros élelem igényét.

természetes irodai környezet

A nukleáris energia, napenergia, mágnesesség, nanotechnológia, 3D hologramok, mesterséges intelligencia, intelligens anyagok már előre sejtetik, hogy az emberiség jövője virágzóbb és kényelmesebb lehet. De vajon ezek a változások milyen hatással lesznek a digitális korszak munkahelyi környezetére?

A digitális korszak munkahelyi változása

Jim Clifton: The coming job war (A közeledő munkaháború, 2011) című könyvében arról ír, hogy korunk elsődleges problémája nem a jó munkakörnyezet kialakítása, hanem a munkahelyteremtés. Öt milliárd munkaképes ember közül két milliárdnak egyáltalán nincs lehetősége dolgozni. Ha tovább növekszik ez a szám, annak beláthatatlan következményei lehetnek a fejlődő és a fejlett világ közötti szakadék növekedésében. Clifton szerint a jövőben azok a cégek lesznek leginkább sikeresek, amelyek képesek nagy közösségek összetartására. A közösségi média korszakában egyáltalán nem meglepő ez a kijelentés, hiszen sok esetben ma is a megosztás elvére épülnek a sikeres üzleti ágazatok.

Ayad Al-Ani jövőkutató szerint a jövő munkahelye teljesítményalapú lesz. A kötött munkaviszonyok száma jelentősen csökken. Az irodai dolgozók rugalmasabb kapcsolatba kerülnek munkahelyükkel, így növekedni fog a megbízásos szerződések száma is. A jövő munkahelyének körvonala eltűnni látszik, mert sokkal többet dolgozunk majd otthon, kávéházakban, reptereken és nyilvános helyeken. A hagyományos iroda pedig inkább közösségi térként szolgál, ahol kapcsolatépítés és gondolatcsere történik.

Emberi tőke

A Zukunftinstitut (Jövőkutatás Intézete) munkatársai úgy gondolják, hogy korunk munkakörülményei és a jövőbeli munkahelyek között nagy űr keletkezik majd. A hagyományos munkahelyi struktúrák, ahol hierarchia uralkodott a vezető és az alkalmazottak között, vagyis a szervezeti alá-fölé rendeltség, nem tartható fent sokáig.

Füvesített közösségi tér

A formalizmus ugyanis szemben áll az egyénnel, aki az önfejlesztéssel és a tanulással egyre nagyobb szabadságra és önállóságra tesz szert. A hagyományos karrier – szép autó, elegáns iroda, presztízst jelentő pozíció, magas kereset – helyett értékesebb lesz a családdal töltött idő, az érdekes, kreatív és fontos projekteken való munkálkodás, valamint a folyamatos tréningekkel és tanulással elért sikerek.

A vezetés új formája

A hierarchia a jövőben feloldódik a nyílt hálózati rendszerben. Régen az számított jó vezetőnek, aki képes volt egy sikeres struktúrát létrehozni, és ennek segítségével irányítani a vállalatát. A jövőben a szervezeti felépítés helyett az ember lesz a legnagyobb tőke. Egyre nyilvánvalóbb, hogy a siker alapja a céget alkotó egyének motiváltsága. Ennek érdekében nagyobb energiát kell a képzésébe és ösztönzésébe fektetni. Más szóval, a vezetőknek jó pszichológiai érzékkel kell megoldaniuk az irányítást és motiválást. A jövő vállalatai között az lesz a legeredményesebb, amelyik hatékonyan képes motiválni és tanítani a munkatársait. A személyiségalapú vezetés lesz a legújabb struktúra.

Modern tárgyaló

A irodai belsőépítészetnek is alkalmazkodnia kell az új elvárásokhoz. A modern irodai berendezést egyre inkább az otthonosság, a kényelem és az átláthatóság jellemzi. A határolók eltűnnek, és minden szabadon alakítható. Ahogy a szervezeti struktúra fellazul, úgy válik egyre inkább az átjárhatóság, nyitottság és a változatosság a tér jellemzőivé. Persze nehéz a jövőt megjósolni, de az biztos, hogy az elkövetkezendő ötven évben nagyobb léptékű változásoknak lehetünk tanúi a munkahelyi környezet változásában.