Ggreen irodaberendezés logo
EN DE
Közösségi munkaterek jobb kommunikáció
2016. április. 7

A jövő útján – a közösségi munkaterek

Vajon a coworking, vagyis a megosztott térrel rendelkező irodák, melyeket nagyrészt kezdő startup vállalkozások és szabadúszók használnak, tükrözik a jövő irodai környezetét? Vagy csupán múló jelenségek lennének? Egy biztos, a nagyvárosokban növekszik a közösségi munkaterek száma és egyre többen fedezik fel azoknak az előnyeit.

A közösségi munkaterekben szabadúszók, egyéni vállalkozók és azok dolgoznak, akik a home office-t szeretnék alternatív módon megoldani. A szabadúszók ezeket a munkahelyeket bérbe veszik, gyakran rövid időre, amiért cserébe kapnak egy kényelmes széket, munkaasztalt, villámgyors szélessávú internetet, néhány (folyamatosan cserélődő) kollégát és friss kávét. Nekik pedig csak a saját munkájukat, laptopjukat, okos telefonjukat, melyet használhatnak a privát telefon szobában, kell hozniuk.

Cworking, vagyis nyitott közösségi tér

A közösségi munkahelyek világszerte még kevésbé elterjedtek, 2015-ben mindössze 2500 közösségi munkateret nyitottak, amely összesen 100 ezer embernek biztosított helyet a munkájához. A nagyobb méretű változások ezen a téren New Yorkban, Londonban és Berlinben történtek, ahol sorra nyílnak az izgalmasnál izgalmasabb közöségi irodák.

A hagyományos irodai és a modern közösségi munkahelyek berendezései között sok eltérés mutatkozik. A közösségi munkahelyeken a szolgáltatás és a dizájn minősége az ügyfelek anyagi keretétől és ízlésétől függ. Ezzel szemben a hagyományos irodák berendezését a tér adottsága és a vállalat formálja.

Coworking | A közösség ereje

Teljesen nyilvánvaló, hogy a közösségi munkaterek a jövőben többet jelentenek majd a hagyományos munkahelyi környezet pótlékjánál. A társadalmi változásoknak köszönhetően az alkalmazás szabadabb változatai jelennek meg, a projekt munkák elterjedésének, valamint a feladatkihelyezésnek köszönhetően pedig egyre inkább szükségessé válnak a rugalmasabb munkáltatói viszonyok.

Betahouse Berlin

A kutatók szerint, mint amilyen Matthias Horx, a felnövekvő Y generáció fiataljai, bekerülve a vállalati környezetbe, képtelenek elviselni a napi rutinnal járó monotonitást, és helyette olyan munkát keresnek, amely élvezetes és rugalmas is egyben. A státusz, a pénz és a nyugdíj ennek a generációnak már egyáltalán nem jelent motivációt. Helyette az izgalmas kihívások, a közösségépítés és a szabadidő adják a hívószavakat.

Manapság soha nem látott mennyiségben jönnek létre és válnak eredményessé mikro-vállalatok. Kezdő üzletemberek és üzletasszonyok jelennek meg, akik nem akarnak 9–17-ig, állandó pozícióban és fix munkaidőben dolgozni. Az önállósodás folyamatát az is támogatja, hogy kreatív területeken laptoppal, mobiltelefonnal és gyors internetkapcsolattal elindítható egy önálló vállalkozás. Az internet soha nem látott módon tűntette el az akadályokat a vállalkozni vágyók elől, és nagyon jól felépíthető rajta egy közösségi alapú vállalkozás. Az újságírók új nemzedéke, web dizájnerek, grafikusok és szoftverfejlesztők már élvezhetik a szabadságot a régi rutinból.

Coworking meeting room

Nagyobb közösségi támogatás

A közösségi munkaterek számos előnnyel rendelkeznek. Amellett, hogy szabadon választhatunk a helyszínek és a városok között, a friss szakmai kapcsolatok megkönnyítik a munkánkat. A közösségi munkahelyen dolgozók rendszerint felajánlják a segítségüket egymásnak, és sokszor előfordul, hogy összefognak és elvállalnak egy közös projektet. Jellemző, hogy több munkaterületről, sokféle ember találkozik ezeken a helyeken, így könnyebb a fejlődési lehetőség is.

Coworking Agora collective nyitott munkatér

A kutatások rámutattak, hogy a közösségi munkaterekben ledolgozott nap után sokkal több időnk jut önmagunkra, mivel körülhatárolt időn belül végezhetünk a feladatunkkal, és megmarad a privát-, valamint a magántér közötti választóvonal. Egy közösségi térben eltöltött nap után kicsi a valószínűsége, hogy hazaérve újrakezdjük a munkánkat. A napirend betartása elősegíti a nagyobb önfegyelmet. Ezek mellett a közösség támogatást nyújt a munkánkhoz, segíti a produktivitást és teljesen karbantartja a szociális érzékünket.  Egy felmérésből, amit a deskmag.com weboldalán végeztek, 24 országból 650 válaszadóval, kiderült, hogy ezeken a helyeken dolgozók 70% szereti a közösségi munkahelyet, 85% motiváltnak érzi magát, 88% hatékonyabban épít kapcsolatot és a válaszadók fele részt vesz közös projektekben is. Megközelítőleg a válaszolók két harmada gondolja úgy, hogy jobban szervezi a munkáját, könnyebben tudnak otthon pihenni, és 40% szerint a közösségi munkahely hozzájárult az anyagi helyzetük javulásához.

Bali coworking office

Szervezeti előnyök

A cégek egyre inkább felismerik a közösségi munkahelyekben rejlő lehetőségeket. Amikor a vállalat székhelyén nem tudnak megfelelő közeget biztosítani a projektcsoportoknak, kihelyezik őket ezekbe az irodákba. Itt összeköthetik a munkatársaikat a szabadúszókkal, és dinamikusabb munkafolyamat jöhet létre. Emellett a közösségi munkatér inspiráló légköre kedvez a kreatív feladatmegoldásnak is. Egyes vállalatok részlegei produktívan használják a közösségi házakat kutatásra, fejlesztésre és speciális projektek megoldására. A berlini Betahouse-ban például a Daimler munkatársai dolgoznak az autómegosztó, car2go projekten, a hamburgi Betahouseban pedig az Otto csoport tevékenykedik.

Oberholz Berlin dizájn targyaló

A hamburgi Betahouse sikerét látva, a TUI utazási csoport is felismerte a közösségi munkatérben rejlő lehetőségeket. Három hónapos konzultációt követően 24 fős közösségi házat hozott létre Hannoverben. A végeredmény a Module 57 lett, amely nyitott a szabadúszók, startup vállalatok, projekt csapatok és különböző cégek előtt.

Anyáknak, költőknek és a különcöknek

A coworking megjelenése sokat elárul a munkahelyi viszonyok és az igények változásáról. New Yorkban például található egy közösségi munkatér, amit csak nőknek tartanak fent, ezzel is segítve az anyaság és a karrier rettegett kettősének az összehangolását. Kölnben és Lipcsében a napközi otthonból nyílik a közösségi munkatér, így az anyák szabadon dolgozhatnak, de át is mehetnek a gyerekeikhez néhány percre.

Zürich közösségi tárgyaló

A Paragraph New Yorkban, olyan exkluzív hely, amit kifejezetten íróknak tartanak fent. Ebben a térben a zajongás szigorúan tilos. A helyiség könyvtár jelleggel rendelkezik, és még válaszfalak is megvédik az írókat a kéretlen szemkontaktustól. Sok kiadó ingyen használhatja ezeket az irodákat, ahol felfedezhetnek kezdő költőket és írókat és ajánlatokat tehetnek nekik.

A nemzetközi hálózattal rendelkező Club iroda különleges szolgáltatást nyújt az ügyfeleinek. Egy kicsit magasabb havidíjért cserébe a világ más pontjain található irodáit is használhatják. A hannoveri Edelstall pedig az ott dolgozókat munkájukkal együtt feltölti az oldalára. A The Center Frankfurtban fenntart egy állandóan bővülő könyvtárat és magazin választékot, konferencia központot, konyhát és egy 230 négyzetméteres szabadidő teret, amely tökéletes egyensúlyt jelent a kávézók és a munkaszobák között.

Kyrkan templom iroda

A berlini The Hub, csak azoknak a startup vállalkozásoknak ad helyet, akiknek a munkájuk összeegyeztethető a fenntartható fejlődéssel. A kikötés egészen szigorú. A jelentkezők harmadát visszautasítják csak azért, mert nem érik el a megfelelő színvonalat, nem tudnak értéket adni a hálózathoz, vagy, mert olyan projekten dolgoznak, amelyek nem illeszthetők bele a környezeti problémák megoldásába. A győztes jelentkezők megfelelő szponzorációt kapnak a munkájukhoz, és egy éven keresztül használhatják az irodát.

A coworking irodának gyakran meglepő helyszínt választanak. Stockholmba például egy templomban található az egyik irodaház. A Hub Zürichben egy viadukt pillérében, még a berlini St Obernholz egy múlt századeleji díszített és stukkós házban kapott helyet.

Oberholz viadukt közössegi iroda

Összességében elmondható, hogy a coworking szerepe egyre nagyobb lesz a munkahelyi viszonyok megváltozásának köszönhetően. Nemcsak a szabadúszók munkahelyét jelenti majd, hanem igazi alkotói műhelyként szolgálnak, ahol különböző emberek találkozhatnak és dolgozhatnak együtt. Mindez várhatóan átalakítja majd a szervezeti felépítéseket és hatékonyabbá teszi a munkáltató és munkavállaló közötti kapcsolatot.