Ggreen irodaberendezés logo
EN DE
ORGATEC 2018
2018. november. 27

Az ORGATEC 2018 üzenete

A munkahelyi design kétségkívül egyik legbefolyásosabb szakkiállítása az októberben Kölnben megrendezett ORGATEC. A GGREEN-nél fontos számunkra, hogy képben legyünk a legfrissebb belsőépítészeti tendenciákkal kapcsolatban. Idei tapasztalataink alapján világossá vált, hogy munkakörnyezetünk és életmódunk immár annyira megváltozott, hogy az nem hagyható figyelmen kívül többé, legyen szó bármilyen típusú cégről. Az új trendek a maximális kényelmet a luxusból az alapszükséglet szintjére helyezik.
ORGATEC 2018
Nemzetközibb, érzelmesebb, kreatívabb – volt a mottója az idei kiállításnak, amelyre 39 országból 753 kiállító cég érkezett, közülük 566 Németországon kívülről. A szakmai látogatók száma 15%-kal növekedett 2016-hoz képest, 63000-en voltak itt, 142 országból.
ORGATEC 2018
A kiállítás központi témája a munka jövője volt, láthattuk, milyen megoldásokat kínálnak a nagy márkák a modern munkakörnyezet új kihívásaira. Az ORGATEC-en igazán megtapasztalhatjuk a modern életérzést. A kiállítás termein átsétálva nyilvánvalóvá válik, hogy a ma embere mit vár el a munkahelyétől. Különböző bútorokat láttunk a reflektorfényben, amelyek életet vihetnek a legkülönbözőbb munkahelyi terekbe.
ORGATEC 2018
A co-working irodák, ahol a legkülönbözőbb emberek a legkülönbözőbb területekről dolgoznak egymás mellett, szükségképpen olyan terekké válnak, amelyek a legkülönbözőbb szükségleteket és igényeket képesek kielégíteni. A társalgó rész az informális találkozók, a feltöltődés területei, de akár dolgozhatunk is itt egy laptopon. Kellenek elvonulásra alkalmas zugok és pihenőhelyek is, amelyek azonban igény szerint átalakíthatók a különböző alkalmaknak megfelelően. A nagyobb kiállítók a kommunikáció és az együttműködés ösztönzésére helyezték a hangsúlyt az egyre informálisabb, bensőségesebb stílussal.
ORGATEC 2018
Eltűnt az íróasztalokat elszeparáló „doboz”, helyet adva a rugalmas berendezésnek, nagy asztaloknak és a mozgásszabadságnak. A gyors változás képessége az év kulcstényezője, az alkalmazkodás mára elengedhetetlenné vált. Terjed a resimercial bútorzat, ami az otthon, a lakókörnyezet stílusát vegyíti bele a munkahelyi atmoszférába. Fa elemekkel díszített, meleg tónusú, kárpitozott bútorok veszik át a hagyományos fémkeretes asztalok, székek helyét. Azonban nemcsak látványra barátságosabbak, de ergonómikusnak is kell lenniük.
ORGATEC 2018
Az idei kiállítás legkiemelkedőbb darabjai az akusztikai megoldások voltak, a menedéket nyújtó kárpitozott elemek, a tökéletesen hangszigetelt kabinok, amelyek kisebb megbeszélésekre tökéletesen alkalmasak, és gondoskodnak arról, hogy telefonhívásainkkal ne zavarjuk a körülöttünk dolgozókat.
ORGATEC 2018
Láttunk függönyökkel lezárható és kinyitható keretrendszert, magasított támlájú körbeölelő kanapékat, amelyek mármár rendszereket alkotnak, faágakat idéző hangelnyelő paneleket, faszerkezetű akusztikai kabinokat, önhordó térelválasztó falakat minden variációban, organikus formákba álmodott, igény szerint konfigurálható bútorokat, tárolórendszereket, különböző berendezési megoldásokat.
ORGATEC 2018
Egyre több kültéri bútorokat gyártó cég is jelen volt, ami nem meglepő az új munkakultúra fényében, hiszen nemcsak hagyományos és co-working irodákban, hanem szó szerint bárhol dolgozhatunk, akár a szabadban is, ha a megfelelő felszereltséget biztosítani tudjuk.

A kiállítás a szabadság, kreativitás, szépség ünnepe volt. A hangsúly vitathatatlanul az emberre tolódott, olyan irodák létrehozásával, amelyek barátságosabbak, személyesebbek, kreativitást serkentőek.
ORGATEC 2018

Fotók:
http://www.orgatec.com