Ggreen irodaberendezés logo
EN DE
organikus modern stílus
2018. október. 15

Az organikus modern stílus

Az ősz beköszöntével hirtelen fontosabbá válik a természet. Ahogy csökken a szabadban tölthető idő, úgy erősödik a késztetés, hogy becsempésszük otthonunkba, ha csak pár szem vadgesztenye képében is. Miért ne vennénk körbe magunkat vele tartósan, lakásunk, irodánk bútoraiban, szerkezeti elemeiben, kiegészítőiben. Cikkünkben bemutatjuk ennek egy trendi és elegáns formáját.

Az organikus és a modern látszólag kibékíthetetlen ellentétben feszül egymással. Mit takar mégis ez a széles körben terjedő megnevezés? Miben rejlik ellenállhatatlan vonzereje? A modern, minimalista berendezés sokszor túl sterilnek tűnik. A természetes formák életet, melegséget visznek az ilyen térbe, visszaadják a lelkét, hívogató, kellemes érzést keltenek, és elveszik az élét a beton, üveg, fém elemeknek. Ez a stílus a tiszta, modern vonalvezetés, a gyakran fehér felületek és a természetes formák, anyagok, natúr színek kontrasztját magába olvasztó designt jelenti, amely mégis kiegyensúlyozott, harmonikus képet nyújt, sőt friss hatást kelt.

organikus modern stílus

A modern organikus stílusban tervezett belső terek ihletője többnyire a táj, ám nem mindenki olyan szerencsés, hogy a hegyek közt, erdővel körbeölelve él, és hatalmas fák köszönnek be az ablakon. Szerencsére a város közepén is álmodhatunk magunk köré a természetre hangolt környezetet.

organikus modern stílus

Kezdhetjük a megvalósítást egy modern ház adta keretekkel, amelyben a belső tereket természetes anyagokkal dobjuk fel. A letisztult vonalvezetésű terekben jól érvényesülnek a minőségi kézműves bútorok és a fa struktúrája. Ahogy a fa évgyűrűi mesélnek, vegyük körbe magunkat olyan tárgyakkal, amelyeknek története, mélyebb jelentősége van. Szívesen használnak mentett faanyagot, sőt igyekeznek minél inkább csökkenteni az építés során keletkező hulladékot.

organikus modern stílus

Az anyagok széles köre használható, a fán túl a bambusz, gyékény, tengeri fű. Gyakoriak a szövött elemek, betétek, lámpabúrák. Falburkolatként jó hatású a rusztikus mészkő, a különféle színű és méretű kőlapok. Használjunk természetes textíliákat mind anyagukban, mind színükben. A felhasznált fák kiválasztásánál fontos szempont, hogy fenntartható művelésből származzanak.

organikus modern stílus

A mennyezetet kopott fagerendák tartják. A falak leginkább üde fehérek, szerves textúrájú falburkolatokkal kombinálva. Az asztal hatalmas, rusztikus megmunkálású fából készül. Az állatbőr szőnyegekkel kényelmessé tett nappali kis asztala lehet megfelelő méretű sziklákból, kőtömbökből, fatörzsből, gyökérből. A színpalettát a természet finom tónusai ihletik, mint a folyóparti kavicsok halványszürkéi, barnái. A munkapultok nemcsak, hogy természetes kőből készülnek, de felkapott most a bőrhatású felületkezelés. Helyezzünk el díszítőelemként itt-ott bütykös fatörzs-darabokat, göcsörtös ágakat. A szigorú vonalvezetést, szögletes szerkezeti kialakítást megtörik, lágyítják a természetes formák, textúrák.
Az organikus hatást fokozzuk természetes keményfa padlóval, amely minél csomósabb, annál jobb. Az üde fehér falak szépen kiemelik a fa természetes szépségét.

organikus modern stílus

Nemcsak egy modern épület lehet a kiindulási alap. Működhet fordítva is: egy hagyományos lakáshoz adhatunk minimalista, modern elemeket, erős vízszintes hangsúlyokat, nyers vonalakat.

A GGREEN bútorai harmonikusan illeszkednek az organikus formákhoz, kiemelik a természetes elemek szépségét. Nézzen körül termékeink között, és válassza ki, melyikek illenek leginkább az Ön környezetébe!