Ggreen irodaberendezés logo
EN DE
Y-generáció igényei szerinti modern iroda
2018. augusztus. 15

Az ezredfordulósok esete az irodával

Sok cég küzd azzal a problémával, hogyan tudná magához vonzani a fiatal munkaerőt. Mint minden generáció, az ezredfordulósok is „mások mint a többi”, egyedi megközelítéssel kell megszólítani őket. Különösen igaz ez a munkakörnyezetük iránti igényeikre. Számos design-trendet ők hoztak be a munkahelyekre, ami erőteljesen mutatja, hogyan képzeljük el a jövő irodáit.
 

Mi jellemzi az Y-generációt?

Az ezredforduló táján születettek, akiket Y-generáció néven is emlegetnek, fiatal felnőttek ma már. A munkaerőpiac legdinamikusabban növekvő szegmense. Születésük (1982-2000) egybeesik a Google indulásával. Otthon érzik magukat a digitális világban, nélkülözhetetlen számukra az internet mind munkájuk során, mind vásárlásaik intézésében, szabadidős programjaik, utazásaik szervezésében. Közösségi kapcsolataikban, társkeresésben is napi szinten használják. Problémamegoldási, konfliktuskezelési megoldásaikban is az internethez, a közösségi oldalakhoz fordulnak elsősorban.

A technológiával együtt nőttek fel, heti 7 napban, a nap 24 órájában kapcsolatban vannak okos eszközeikkel. E-mailben, írásos üzenetekkel szeretnek kommunikálni különböző platformokon. Rugalmasak, alkalmazkodóak, pozitívan élik meg a változásokat, könnyen változtatnak, ha jobb körülmények vannak kilátásban. Egyik potenciális hátrányuk, hogy folyton újat, jobbat keresnek, ezért 2-3 évnél tovább nem szívesen maradnak egy helyen. Másfelől ez előny is, mivel a több helyen megfordult ember több tapasztalatot hoz magával.

Egyre később hagyják el a családi házat, kezdik meg önálló életüket, melyet a tanulmányok kitolódott ideje, a munkakeresés nehézségei is elősegítenek. A családot fontosabbnak tartják a munkánál. A felgyorsult életmód, a rohanó tempó elvesztette vonzerejét a szemükben, nagy hangsúlyt helyeznek a munka-magánélet egyensúlyára. Az idősebb generációk ezt a hozzáállást nárcisztikusnak ítélik, a fegyelem és elkötelezettség hiányának tartják, azonban az ezredfordulósok másképpen közelítenek a munkahelyi elvárásokhoz.

Y-generáció a munkahelyen

Nekik is magas elvárásaik vannak munkaadóikat illetően. Eredményorientáltak, ambíciózusak, keresik a kihívásokat, szeretik a csapatmunkát, és nem haboznak megkérdőjelezni a tekintélyt. Fontos számukra, hogy értelmes munkát végezzenek. A korábbi generációknál jobban tudnak lelkesedni munkájukért, és ez esetben fáradhatatlanul dolgoznak. Visszacsatolásra és elismerésre vágynak. Nagyra értékelik a mentorokat, akik útmutatással segítik őket munkájukban és tehetségük kibontakoztatásában. Ezen a téren nagy hasznát vehetjük a baby boomereknek is.

Az ezredfordulósok azok, akik sarkaiból fordítják ki a munkahelyek hagyományos kialakítását, design-ját. Magához a munkához való hozzáállás is komoly változásokon megy keresztül. Már nemcsak egy szükséges rosszként tekintünk rá, amit a fizetés érdekében el kell viselnünk. Ha már egyszer életünk nagy részét a munkahelyen töltjük, szeretnénk olyan tevékenységet végezni, ami kedvünkre van. Az iroda elrendezése és kialakítása nagymértékben befolyásolja munkahelyi közérzetünket. Ezt továbbgondolva jöttek létre és terjednek a forradalmi megoldások, mint a coworking terek és a home office.

A LinkedIn felmérésében a szakemberek több mint 77%-a mondta azt, hogy a művészet megjelenése a munkahelyen boldogabbá teszi. További 27%-uk jelezte, hogy az irodai dekoráció befolyásolja munkájának hatékonysági szintjét.

Y-generáció új igényei a munkahelyen
 

Minimalista terek

Nehéz elnyerni az Y-generáció tagjainak tetszését. Ennek egyik módja lehet a minimalista iroda kialakítása. A berendezés és az extrák fontosak az ezredfordulósok szemében. Mivel általában kisebb lakásokban élnek, nem gyűjtögetnek tárgyakat, ezért szeretik a letisztult tereket. Nem kedvelik a zsúfoltságot, a túldíszítettséget, trükköket. A letisztultabb, nyílt terű irodákat részesítik előnyben, olyan zugokkal, ahova elbújhatnak, ha beletemetkeznek munkájukba. Üzleti találkozóikat szívesebben tartják az étkezőben vagy a szabadban, mint a hivatalos tárgyalóban.
 

Hagyománnyal szakító, rugalmas munkahelyek

Az ezredfordulósok sokkal rugalmasabbak a korábbi generációknál. Az íróasztalukhoz sem szeretik láncolni magukat. Különösen élvezik, ha egyébként pihenési, kikapcsolódási funkciójú terekben dolgozhatnak, vagy akár az ebédlőben. A trendi cégek, különösen a tech-szférából, már meglovagolták a tendenciát. Rendkívül eredeti irodákat alakítottak ki, kevésbé hivatalos hangulatú találkozók számára különböző terekkel, sok üveg használatával, megtörve a hagyományos kabinok képét. A rugalmasság nagymértékben befolyásolja a hangulatot. A bútorzatot és a színeket is aszerint válogatják meg, hogyan befolyásolják a hangulatot és a termelékenységet.

Alternatív munkahelyek Y-generáció igényei szerint
 

Csúcstechnológia

A modern irodával szembeni elvárás, hogy a legújabb technológiának adjon otthont. Még akkor is, ha a tevékenységnek kevés köze van magához a technológiához, ha a cég nagy számban alkalmaz fiatalokat, körös-körül vezeték nélküli billentyűzetet, egeret, headsetet, laptopot, netbookot, tabletet, okostelefont, duál monitort, smartboardot, sőt játékkonzolt láthatunk. Egyre nő az állóvá emelhető, okos íróasztalok népszerűsége, és fokozódik az ergonómia szerepe.

Y-generáció elvárása a csúcstechnológia
 

A fizetésen túl

Bár első hallásra vonzónak tűnhetnek az olyan berendezési tárgyak, mint a sörcsap és a pingpong asztal, az Y-generáció tagjai ezeket haszontalannak és zavarónak ítélik. Fontosabb számukra, hogy legyenek privát tárgyalótermek, megtalálhassák az elmélyüléshez alkalmas helyeket, ugyanakkor legyen lehetőség csevegésre is. Salátabárokat és edzőtermeket inkább szívesen vesznek. A modern alkalmazott számára a fizetésen túl sok minden más is fontos a munkahelyén: a kényelem, a rugalmas munkaidő, a jó kedvre hangoló színek, a csapat.