Ggreen irodaberendezés logo
EN DE

Világítástechnika

Látni és látszani

Munkavégzésünk során a jól funkcionáló, kényelmes és ergonomikus belső tér kialakításában mellett az egyik legfontosabb elem a megfelelő világítástechnika kialakítása.

Felmérések kimutatták, hogy a minket érintő információk 80%-át a szemünkön keresztül kapjuk. Számos kísérlet állapította meg már az elmúlt évtizedekben, hogy szoros összefüggés van a közérzetünk, a végzett szellemi illetve fizikai munka intenzitása, teljesítményünk és a világítás minősége között. A megfelelő koncentráció sem tartható fenn munkavégzés során rossz fényviszon mellet huzamosabb ideig.

A világítás segít továbbá abban, hogy egyterű közösségi irodák esetén egymástól különálló zónákat alakíthassunk ki, így az adott helyeken végzett munkafolyamatok képesek legyenek arra, hogy a térben jobban különváljanak. Bizonyított az is, hogy az egyes tevékenységek, mint például a munka, az írás vagy az olvasás másféle fényviszonyokat igényelnek.   Ezért hasznos a decentralizálás elvét alkalmazni, vagyis a helyiségeket különálló zónákká alakítani és különböző álló, -asztali –és falilámpákat használni.